Ďalšie satelity navigačného systému Glonass sú na orbite

Raketa Proton dňa 4.11.2011 úspešne odštartovala z kozmodrómu Bajkonur. Na orbitu vyniesla ďalšie tri satelity ruského navigačného systému Glonass. Proton štartoval o 12:51 GMT (13:51 CET).

Pôvodne bol štart plánovaný o deň skôr, avšak po technických nezrovnalostiach bol štart odložený. Po vyhodnotení situácie a po potvrdení že všetko je v poriadku bol štart znovu povolený a presunutý na 4 novembra. Celkový let na orbitu trval menej ako 10 minút. Posledný stupeň rakety Proton – Breeze, úspešne umiestnil satelity navigačného systému Glonass na požadovaný orbit presne o 18:41 GMT (19:41 CET).

[youtube width=“600″ height=“344″]http://www.youtube.com/watch?v=1aRXM4HAKHs[/youtube]

Piatkový let rakety Proton je jej 370-tym uskutočneným letom od jej počiatočného uvedenia do prevádzky v roku 1965. V tomto roku už išlo o siedmu misiu rakety Proton. Satelity Glonass boli skonštruované pre aktívnu službu v trvaní 7 rokov.

Viac o navigačnom systéme Glonass : http://magazin.navigaciavmobile.sk/novinky/glonass-vs-gps/ 

 zdroj:http://spaces.sk
Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

three × one =